jueves, 10 de marzo de 2016

MIT- Massachusetts Institute of Technology

L'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) per les inicials del seu nom en idioma anglès, Es una universitat privada localitzada a Cambridge, Massachusetts (Estats Units). 
Bé, no hem penjat aquest post per parlar d'aquesta universitat, sinó l'hem penjat per parlar d'una pel·lícula que us recomanem molt, anomenada Good Will Hunting (El indomable Will Hunting). 
Es una pel·lícula estatunidenca de Gus Van Sant estrenada el 1997 i va ser filmada en aquesta mateixa universitat i creiem que us agradarà força.

-Aquí us deixem el tràiler de la pel·lícula: 


martes, 8 de marzo de 2016

 Trigonometria en la vida quotidiana:

La triangulació, és una aplicació de la trigonometria, es utilitzada per: astrònoms ,para calcular la distancia a las estrelles properes, geògrafs per calcular la distancia entre punts geogràfics també es molt utilitzada en la arquitectura, a més, de les sis funcions bàsica (el sinus, el cosinus i tangent) són els més importants per a l'arquitectura.
ja  que les tècniques de triangulació (determinen posicions de punts, mesures de distancies o àrees de figures), por exemple, son usades en sistemes de navegació por satèl·lits, a més com en dit en la arquitectura en ha ajudat en la construcció de cases o edificacions.

La trigonometria a més es una part important per topografia ja que és una base fonamental, sense ella seria impossible conèixer distancies, coordinades, mesures angulars, etc. i gràcies a la trigonometria avui en dia podem determinar la posició sobre la terra en tot el mon; de un objecte, una persona, un vehiculo o una nau, utilitzant el sistema de posicionament: GPS


Per aixó us deixem un problema resolt sobre la trigonometria en la vida quotidiana:





Solució: tangent 60º = h/30m
       
              h= tan 60ºx 30m

             h= 51'96m