martes, 24 de noviembre de 2015

Hola infomatemàtics!!

Aquí us deixem un vídeo super interessant sobre els FRACTALS. Esperem que us agradi i comenteu què us sembla, perquè el video val molt la pena.



Hola infomatemàtics!!!


Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantor fou un matemàtic i filòsof alemany que va néixer a San Petersburgo al 1845 i va morir a Halle al 1918.

Cantor va estar en Rússia amb la seva família durant onze anys, fins que la delicada salut del seu pare va obligar-los a traslladar-se a Alemanya. Al 1862 va ingresar en la Universitat de Zurich, però després la mort del seu pare, es va traslladar a la Universitat de Berlín, on va estudiar matemàtiques, física i filosofía. Es va doctorar al 1867 i començà a treballar com a professor en la Universitat de Halle.

Cantor va definir els conceptes de conjunt infinit i de conjunt ben ordenat, i va demostrar que el conjunt dels nombres reals és "més gran" que el conjunt dels nombres naturals, tot i ser infinits ambdós.       


            Georg Cantor2.jpg  .



lunes, 23 de noviembre de 2015

Planilandia

Hola Infomatemàtics!
Aquí us deixo un llibre que està molt bé, es diu Planilàndia. Com veieu per el títol tracta d 'un món on els personatges són figures planes i tot és pla. El llibre és antic ,sí, pero tracta molt bé el tema de les dimensions i les figures. 

A més a més s'ha fet una pel·lícula ambientada en el llibre amb el títol de Flatland.  Només té 100 pàgines així que és un llibre curt i no és dificil de llegir.Aquest llibre va inspirar un altre libre anomenat Planiverso escrit per un altre escriptor.