martes, 1 de diciembre de 2015

Hola Infomatemàtics!!
Aquí us  deixem un post parlant d'un grandíssim matemàtic indi: SRINIVASA RAMANUJAN.

Va ser un matemàtic indi. De família humil, que als set anys va assistir a una escola pública gràcies a una beca. Deia que en somnis se li apareixia una de les seves deessa i li deia formules i recitava als seus companys de classe fórmules matemàtiques i xifres de π.

Als 12 anys dominava la trigonometria, i als 15 li van prestar un llibre amb 6.000 teoremes coneguts, sense demostracions. Aquesta va ser la seva formació matemàtica bàsica. En 1903 i 1907 no va aprovar els exàmens universitaris perquè només es dedicava a les seves diversions matemàtiques.

En 1912 va ser animat a comunicar els seus resultats a tres distingits matemàtics. Dos d'ells no li van respondre, però sí ho va fer Godfrey Harold Hardy, de Cambridge. Hardy va estar a punt de tirar la carta, però la mateixa nit que la va rebre va seure amb el seu amic John Edensor Littlewood a desxifrar la llista de 120 fórmules i teoremes de Ramanujan. Hores més tard creien estar davant l'obra d'un geni.


Abans de acabar aquest post ens agradaria comentar-vos  sobre un llibre que parla d'ell que es diu: EL CONTABLE HINDÚ, de David Leavitt.